Kort Historia Bakom Bar’s Leaks


År 1947, [...] Fred Barton (1907-1975grundare av Bar’s Leaks, upptäckte läckagestoppslösningen under höjdpunkten av eran av klassiska och sportbilar. Bartons framgång och klassresa har figurerat i många nationella och internationella publikationer, inklusive en förstasidesartikel i Wall Street Journal. Hans arv lever kvar i “gör-det-själv”-hushåll och bilverkstäder världer över.

Vid den tiden blev Bar’s Leaks gula logotyp en symbol för att förlänga livstiden på sin bil utan att behöva “råna banken”. Den enkla “häll-in”-lösningen var en blandad lösning såld i glasburk. På produktetiketterna stod “beständigt tätningssmörjmedel för vattenpumpar”, “skal- och rostskydd”, “block- och kylarreparation” och “absolut inget läckage”. 

År 1958 USS Nautilusvärldens första kärnkraftsdrivna u-båt, gjorde sin historiska resa och stötte på ett stort systemfel som hotade hela uppdraget. Besättningen på Nautilus fastställde ett läckage i kylarsystemet i den kärnkraftsdrivna u-båten. Kaptenen skickade sin civilt klädda besättning till Seattle, för att köpa flera burkar av “det där man häller i bilkylare för att stoppa läckage”. Efter att Bar’s Leaks börjats användas i kondensatorsystemet på USS Nautilus, upphörde läckaget. Uppdraget var räddat!

Idag säljs Bar’s Leaks världen över, inklusive OEM, fabriksmonterade nya fordon tillverkade i USA och i utlandet, inklusive General Motors, Ford, Chrysler och Subaru. Bar’s Leaks är det mest använda och betrodda läckagestoppet och rosthämmaren i världen.

 
 


Bar's Group
Raising the Bar's Globally

Bar’s Products Europe är licensinnehavare till Bar’s Products International. Vi har ett nära samarbete med internationella partners för att kunna leverera bilprodukter av högsta kvalitet runtom EMA (Europa, Mellanöstern, Afrika).

Vårt mål på Bar’s Products Europe är enkelt: utmärkt produktkvalitet och kundtjänst. Vi uppnår detta genom våra etablerade värderingar, som utarbetats över 70 år, och partnerskap med internationella distributörer med bästa renommé för kvalitet och servuce. Vi tror inte på genvägar, vi tror att våra mål endast nås genom ett verkligt åtagande till våra varor och kunder.

Bar’s Products Europe tillhandahåller särskilt utformade produkter för din bils hela livslängd. Oavsett om du söker en förebyggade behandling eller en snabb häll-in-lösning, kan du alltid se till att ditt fordon fungerar smidigt med Bar’s.